Gratis Quick-scan voor ooglaseren? >
<  Staatssecretaris Frans Weekers laat ogen laseren in Turkije

Vergoeding ooglaseren door verzekering?


Regelmatig wordt aan ons de vraag gesteld welke ziektekostenverzekeringen ooglaseren vergoeden.

Wij hadden gehoopt dat de verzekeringsmaatschappijen de vergoeding 2015 voor ooglaseren zouden gaan verruimen, maar helaas.
De meeste verzekeringen vergoeden niets en een klein aantal maatschappijen vergoeden een bedrag variërend van €100 tot max. €750 als u een dure aanvullende verzekering heeft afgesloten.

De verzekeringen verbinden tevens bepaalde voorwaarden aan de vergoeding zoals, de behandeling laten uitvoeren alleen bij de gecontracteerde klinieken. Deze klinieken zijn vaak duur waardoor na de vergoeding door de patiënt zelf alsnog een flink bedrag betaald moet worden.
Bijvoorbeeld: AGIS vergoedt bij de duurste verzekering max. €750 als u de behandeling bij ... in Utrecht laat uitvoeren. Deze kliniek vraagt €4990 voor de Intralase behandeling. Na de vergoeding moet de patiënt zelf €4240 uit eigen portemonnee betalen. Dit is ruim het dubbele dan wat u bij ons kwijt zou zijn zonder de dure verzekering.

Kortom in 2015 een verzekering zoeken die ooglaseren gedeeltelijk vergoedt, heeft naar onze mening weinig zin.

U kunt beter een goede en betaalbare kliniek/oogziekenhuis kiezen en zodoende betaalt u uiteindelijk veel minder dan bij de gecontracteerde dure klinieken. 


Beate Scheide en Doris Frefeid

Beatescheide"We vonden Istanboel en ons ziekenhuis heel leuk.
En vonden onze arts ook heel fijn"