Vergoeding ooglaseren door verzekering? >
<  Bekijk Onze Brochure

Staatssecretaris Frans Weekers laat ogen laseren in Turkije


Bron: De Telegraaf

Kamerlid laat ogen laseren in Istanbul

’Turken zijn beter’

Een luxehotel, een golfterrein en excursies

door ALEXANDRA VAN DEN BOS

DEN HAAG, vrijdag

Tussen alle gebruinde gezichten van Tweede- kamerleden viel er een in de eerste week na het zomerreces heel erg op: dat van VVD-Kamerlid Frans Weekers. Tot verbazing van menigeen heeft de liberaal enkele weken geleden zijn bril definitief aan de wilgen gehangen door zijn ogen (-3 en –3,5) te laten laseren in een Turks ziekenhuis.

„Daar heb ik al heel veel reacties op gekregen in de trant van: dat jij het durft om het daar te laten doen. Maar het grappige is dat het daar juist veel beter is dan in Nederland”, lacht Weekers. Naar eigen zeggen werd het Kamerlid in Turkije ontvangen in een ziekenhuis met de meest geavanceerde apparatuur ter wereld, liefst tachtig oogspecialisten, luxehotelkamers en zelfs voor de patiënten een golfterrein boven op het dakterras.

Daarvoor hoefde de uit Weert afkomstige liberaal relatief niet diep in de buidel te tasten, zegt hij. „Het kostte mij inclusief een verblijf van vijf dagen in totaal 2240 euro, maar dan had ik ook een uitgebreide behandeling en er zaten ook excursies bij. Maar de behandelingen beginnen vanaf 1200 euro all in en dat is veel goedkoper dan in Nederland, waar je gemiddeld zo rond de 2000 euro per oog betaalt.”

De lagere prijzen gaven voor de 37-jarige Weekers alleen niet de doorslag om het vliegtuig naar Istanboel te pakken: „Je eigen gezondheid gooi je niet in de uitverkoop. Ik wilde absolute kwaliteit en het beste voor mijn ogen. Dat het stukken goedkoper is dan hier, is dan mooi meegenomen.”

Frans Weekers laat ogen laseren in IstanboelKamerlid Frans Weekers heeft geen bril meer nodig! „Het enige wat ik nu nog wil is een paar kilo afvallen, maar dat ga ik op eigen kracht doen door gezond te eten en meer te bewegen.”

FOTO: RENÉ OUDSHOORN

 

 

Zijn oude montuur mist Weekers die voor zijn partij woordvoerder Justitie is, geen enkel moment. „Nooit meer zo’n klemmend montuur op je neus, dat je elke drie jaar weer moet vervangen. Nooit meer beslagen brillenglazen als je de kroeg instapt. Daarom heb ik mijn ogen laten laseren. Of ijdelheid ook een rol speelt? Een beetje natuurlijk wel, maar als dat het enige motief was dan had ik het natuurlijk veel eerder gedaan.”

Niet alleen Weekers, maar ook een steeds grotere stroom landgenoten trekt de grens over voor gezondheidsbehandelingen, zoals een facelift of een gebitssanering. Het Kamerlid geeft toe dat dat voor een ontwikkeld land als het onze een vreemd verschijnsel is. Daarover: „Natuurlijk liggen de personeelskosten in andere landen vaak veel lager dan hier, maar wat mij opvalt is dat de kwaliteit daar wat het laseren van ogen betreft veel hoger ligt dan hier. In Nederland regeert de middelmatigheid. Daarom zouden we net als in Turkije bedrijven die in de gezondheidszorg of het onderwijs investeren fiscale voordelen moeten geven. Veel artsen en specialisten willen ook veel meer ondernemerschap aan de dag leggen en dat moeten we aanmoedigen.”


Marius Willmes

Marius Willmes"Ons reisagentschap heeft ons de World Eye oogkliniek aanbevolen.
Hier zijn de mensen en de technologie van hoge kwaliteit"