Ooglaserbehandelingen

De laser behandeling voor ogen werd in de jaren 80 voor het eerst toegepast. Turkije ( Vooral het Dunya Eye Oogziekenhuis) loopt ver vooruit op het gebied van ooglaserbehandelingen.

In Turkije zijn er tot nu toe meer dan vier miljoen ogen behandeld met een ooglaserbehandeling.

Het belang van goede ooglaser-apparatuur

De mate van de oogafwijking en de structuur van het oog is bij iedereen verschillend. Daarom worden er in het West Eye Oogziekenhuis vijf verschillende ooglaser apparaten gebruikt. Waarvan bijvoorbeeld de één betere resultaten geeft bij mensen met een hoge oogafwijking terwijl een ander ooglaser apparaat bij cilinderafwijkingen betere resultaten oplevert.

Ieder ooglaser apparaat beschikt over de geavanceerde techniek voor iris-herkenning. Hierdoor worden tijdens de ooglaser behandeling de kleinste bewegingen van het oog gevolgd om de laserstralen naar de juiste plek te leiden. Dit garandeert een veilige laseroperatie omdat altijd de juiste plekken behandeld worden zelfs als de ogen tijdens de operatie worden bewogen.

Behandelmethoden

Momenteel zijn er diverse ooglaser behandelmethoden die poliklinisch dus zonder ziekenhuisopname toegepast kunnen worden.

Poliklinische ooglaserbehandelingen: Relex Smile, LASIK, PRK-Lasek met of zonder  Wavefront/ Zyoptix, IntraLase Lasik.

LASIK is de meest gebruikte methode en heeft de acceptatie van ooglaserbehandelingen in een stroomversnelling gebracht.

Wavefront / Zyoptix zijn de verfijnde technieken van Lasik en van PRK-Lasek. Bij Relex Smile methode is Wavefront niet nodig.

IntraLase Lasik is de nieuwste ooglaser techniek die bedoeld is om mogelijke complicaties met het flapje dat tijdens de Lasik ooglaserbehandeling gemaakt wordt, te minimaliseren. Door deze ooglaser techniek zijn er nu nauwelijks meer complicaties.

De zeer strenge Amerikaanse keuringsdienst (FDA) heeft al deze methoden voor het laseren van uw ogen als veilig en effectief erkend. Het West Eye Oogziekenhuis gebruikt alleen deze veilige methoden om uw een levenslange garantie te geven na uw ooglaserbehandeling. Voor meer informatie over de ooglaser methoden kunt u op de naam van de behandeling klikken (LASIK, PRK-Lasek,Wavefront, ZyoptixIntraLase Lasik.)

Kim Alsen Rasmussen

Kim Alsen"Eye Travel heeft me dit ziekenhuis aanbevolen en ik ben heel blij hier te kunnen zijn. Onze arts, Volkan Matben, is heel sympathiek, professioneel en deskundig. Hier is iedereen heel aangenaam en vriendelijk. Wanneer ik naar uw oogziekenhuis kijk zie ik alles. Vergeleken met ander ziekenhuizen is dit ziekenhuis heel professioneel"