IntraLase Lasik ooglaserbehandeling

Tot een paar jaar gelden werd er bij de meeste ooglaserbehandelingen standaard de Lasik methode toegepast. Bij de standaard Lasik methode wordt er eerst een dun flapje in het hoornvlies gesneden en daarna opengeklapt. Dit werd tot nu toe met een steriel mesje gemaakt.

Het West Eye Oogziekenhuis beschikt over een nieuwe generatie ooglaser apparatuur waarbij bij de Lasik ooglaserbehandeling het flapje niet meer met een mesje maar met een nauwkeurige computergestuurde laserstraal wordt gemaakt. Deze ooglaser techniek heet IntraLase of Femtosecond. Dit is absoluut een stap vooruit op het gebied van veiligheid en precisie bij een ooglaserbehandeling.

Op dit moment wordt er wereldwijd de IntraLase Lasik ooglaser methode aanbevolen als veilige ooglaserbehandeling.

Afhankelijk van de vorm en de dikte van het hoorvlies wordt met het IntraLase ooglaser apparaat op een zeer veilige manier een flapje gemaakt. Hierdoor zijn de risico's van het snijden van een flap met een mesje aanzienlijk minder geworden. Vanwege de hoge aanschaf-en onderhouskosten beschikken weinig ziekenhuizen en klinieken over dit apparaat voor ooglaserbehandelingen.

De eigenschappen van IntraLase lasik

 • Het flapje wordt niet meer met een mesje maar veiliger met een laserstraal gemaakt.
 • Bij het bepalen van de vorm en de dikte van het flapje wordt er rekening gehouden met de kleinste onevenheden van het oog.
 • Bij meer dan 2.000.000 toepassingen tot nu toe is het nog niet voorgekomen dat de ooglaserbehandeling uitgesteld moest worden vanwege complicaties met het flapje.
 • Tijdens het maken van het flapje komt er minder druk op het netvlies te staan.
 • Omdat met IntraLase ooglaseren dunnere flapjes gesneden worden, kunnen mensen met een dun hoornvlies met de Lasik ooglaser techniek behandeld worden.
 • Minder kans op droge ogen na de ooglaserbehandeling.
 • Minder kans op allergische reacties.
 • Minder risico op schuiven of kreukelen van het flapje omdat de lasersnijding zeer precies is.
 • Bij het terugplaatsen zuigt het flapje zicht beter vast aan het hoornvlies waardoor het herstel sneller gaat.
 • Minder risico dat het epitheellaag (bovenste laag) onder het flapje ingroeit.
 • IntraLase ooglaseren is ook geschikt bij te vlakke of te steile vorm van het hoornvlies
 • Beter gezichtsvermogen, aangezien de neiging tot astigmatisme en andere afwijkingen bij IntraLase ooglaseren kleiner is.

Kortom, met IntraLase ooglaseren worden alle mogelijke complicaties met het flapje tot een minimum teruggebracht.

Hoewel de meeste gerenommeerde oogartsen IntraLase ooglaseren aanbevelen, beschikken in de hele wereld weinig klinieken over deze ooglaser techniek vanwege de zeer hoge aanschaf- en onderhouskosten van de ooglaser apparatuur. Het West Eye Oogziekenhuis maakt al sinds 2004 gebruik van de IntraLase ooglaser apparatuur.

 

Marius Willmes

Marius Willmes"Ons reisagentschap heeft ons de World Eye oogkliniek aanbevolen.
Hier zijn de mensen en de technologie van hoge kwaliteit"