Lensimplantaat

Mensen van wie de ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling (meestal door een te dun hoornvlies, te hoge afwijking of staar) kunnen in aanmerking komen voor een lensimplantaat (vergelijkbaar met staaroperatie). Deze behandeling, gebaseerd op het inbrengen van een permanente lens in het oog kan worden gebruikt om een bijziendheid -25 en een verziendheid tot +13 te behandelen. De operatie levert betrouwbare resultaten. Tevens heeft u dan geen staaroperatie meer nodig.

De lensimplantaat-operaties in het West Eye Oogziekenhuis worden uitgevoerd door specialisten op dit vakgebied, waarbij lenzen van perfecte kwaliteit geïmplanteerd worden. De lens die in het oog wordt gezet, is transparant en past zich aan het weefsel van het oog aan. Het kan permanent in het oog blijven zitten en na de operatie ziet of voelt u er niets van. De operatie duurt ongeveer 10 minuten per oog. De ogen worden afzonderlijk behandeld met ten minste twee dagen ertussen en elk oog wordt slechts 1 dag met verband afgeplakt. Gedurende deze periode voelt u geen pijn. De volgende dag wordt het verband verwijderd en de patiënt kan dan weer zo goed zien, dat hij/zij weer het leven van alledag kan oppakken. Het duurt ongeveer 4-6 weken voordat het zicht weer compleet stabiel is.

Miriam de Pruis

1231624102"Volkan Matben, onze arts is goed en liefdevol. De artsenassistenten zijn erg goed en hebben steeds een glimlach op de mond.
Dit is een ziekenhuis dat ik aan andere mensen kan aanbevelen. Vergeleken met ander ziekenhuizen is alles er perfect. Dit oogziekenhuis is erg netjes en heel mooi"